JALOUSI

Hvad er jalousi?

Jalousi er en følelse, som kan være meget opslidende at lide under, og som ofte er skadende for parforholdet. Den jaloux part er plaget af mange negative tanker og bekymringer om f.eks. utroskab, partnerens kærlighed eller parforholdets overlevelse. Ofte kommer jalousien til udtryk i mistroisk adfærd såsom at tjekke mails, sms’er eller hjemmesider, som partneren har været inde på eller at opstille et krydsforhør når partneren har været ude alene.

Det kan ofte føre til negative konfrontationer med partneren, som så giver anledning til yderligere negative tanker og større usikkerhed. På den måde er der startet en negativ spiral, som det kan være svært at komme ud af.

ÅRSAGER TIL JALOUSI

Årsagen til jalousi kan være manglende selvværd eller relateres til angst for at blive forladt, men kommer ofte til udtryk i vrede eller skænderier. Det betyder desværre, at angsten for at blive forladt, kan blive en selvopfyldende profeti, da man slider på forholdet.

KOGNITIV OG METAKOGNITIV TERAPI HOS PSYKOLOG I KØBENHAVN OG HELLERUP

Hos psykologerne i København og Hellerup arbejder vi med kognitiv terapi og metakognitiv terapi mod jalousi. Vi arbejder med at finde frem til de negative tanker, som er forbundet med jalousien. Vi bruger tid på at udfordre og nuancere de negative forestillinger, som ofte er farvet af meget negative eller angstprægede tolkninger. Vi udfordrer om tankerne har sandhedsværdi, og om det er meningsfuldt, at beskæftige sig med dem, eller om det i virkeligheden er med til at fastholde jalousien. Samtidigt med arbejdet med den tænkningsmæssige side af jalousien er det vigtigt at se på og arbejde med den adfærd, som vedligeholder følelsen af jalousi, og som er skyld i negative konfrontationer i parforholdet.

De nye erfaringer med nuancerede tolkninger og mere hensigtsmæssig adfærd vil føre til en mindskelse af jalousien, og det giver positive forandringer i parforholdet – en god cirkel er skabt . I terapien får du konkrete øvelser og værktøjer til, hvordan du slipper af med jalousien og forebygger den i fremtiden.

KOGNITIV ADFÆRDSTERAPI OG METAKOGNITIV TERAPI

Læs mere om psykologbehandling under afsnittet om kognitiv adfærdsterapi og metakognitiv terapi

Du kan bestille tid til behandling af jalousi hos psykologerne i Praksis for Kognitiv Terapi i København og Hellerup

Psykologerne i København K
Telefon: 33 24 24 98

Psykologen i Hellerup
Telefon:
39 77 50 28

JALOUSI – KOGNITIVE PSYKOLOGER I KØBENHAVN K OG HELLERUP

Jalousi – Klienterne i vores kognitive psykolog praksis kommer fra mange dele af København og området nord for København f.eks. fra Ordrup, Skovshoved, Charlottenlund, Østerbro, Nørrebro, Nordhavn, Klampenborg, Lyngby, Gentofte, Hellerup, TaarbækKøbenhavn K, Vesterbro, Amager, Valby, Sydhavnen, m.fl

JALOUSI