COACHING AF SINGLE-MØDRE

Single-mor – coaching og terapi hos psykolog til kvinder, der overvejer at få barn alene 

Singlemor, solomor, selvvalgt enlig mor; kært barn har mange navne. Måske har du lige nu overvejelser om, hvorvidt du kan se dig selv i ét af dem, og du hører helt sikkert betegnelserne i medier, omgangskredsen, familien o.a. Flere og flere kvinder benytter sig nemlig i disse år af mulighederne for at få børn uden at være i et parforhold – det kan være ved hjælp af en anonym sæddonor eller som en del af en regnbuefamilie eller på en helt tredje måde. Nogle kvinder kender allerede andre singlemødre, andre er de første i omgangskredsen, der træffer valget. Ligeledes er nogle åbne om deres overvejelser, mens andre helst drøfter det med en udenforstående først.

De mange overvejelser og processer

Forud for beslutningen om at blive singlemor og få et barn på en måde, der af nogle stadig betragtes som utraditionel, går ofte lang tids overvejelser: ”Kan jeg klare at være solomor? Er det nu? Kan barnet trives i den familieform? Hvilke reaktioner vil jeg møde? Hvordan med fremtidige partnere? Hvem kan hjælpe mig, når jeg har brug for det?” mm. Mange vil også undervejs skulle håndtere følelser af sorg over, at man ikke får barnet med en partner og accepten af, at ens familie ikke kommer til at se ud som de flestes. Både i beslutningsfasen, den evt. efterfølgende proces med at blive gravid og senere i løbet af graviditet og livet som single-mor, kan det være en stor hjælp at have en professionel sparringspartner til håndteringen af de mange overvejelser og spørgsmål, der opstår.

Psykologerne i København K
Telefon: 33 24 24 98

Psykologen i Hellerup
Telefon:
39 77 50 28

Hvad kan psykologen hjælpe dig med i din proces?

I Praksis for Kognitiv Terapi i København K tilbyder vi nu forløb hos en autoriseret psykolog, som retter sig specifikt til kvinder, der overvejer eller har valgt at blive solomødre. Du vælger selv, om forløbet hos psykologen skal være fortrinsvist coaching- eller terapibaseret. Desuden kan forløbet lige så vel handle om at beslutte sig for eller imod, som det kan handle om at blive støttet igennem processen, hvis du allerede har truffet beslutningen. Har du spørgsmål eller ønsker du at bestille en tid hos psykologen, så kontakt os i vores afdeling i København K for en snak.

Du kan bestille tid til psykologsamtale i Praksis for Kognitiv Terapi i København

Læs mere om coaching udfra en kognitiv vinkel her https://kognitivpraksis.dk/kognitiv-coaching

FAQ – SPØRGSMÅL OG SVAR FOR SOLOMØDRE

En psykolog kan være en god sparringspartner og et supplement til venner og familie, som mange også deler deres tanker, følelser og proces med. Mange udtrykker, at det er rart at have en neutral og professionel person med på sidelinjen, som ikke selv har aktier i eller følelser forbundet med processen og valget.

En psykolog kan også hjælpe med en realistisk vurdering af den belastning, man bliver udsat for i fertilitetsbehandling og som eneforsørger – mange kommende solomødre udtrykker bekymring for, om de kan klare dét at være alene med et barn, og det kan være hjælpsomt at få set på vægtningen af positive og negative forventninger samt hvilke krav, man stiller til sig selv, herunder ens definition på at ”klare det” eller ”lykkes”. Her kan psykologen bidrage med et evidensbaseret blik på, hvad ”den gode nok forælder” er.

Endelig bruger mange psykologen til at bearbejde den sorg, der kan være forbundet med, at man ikke stifter familie på dén måde, man helst ville og havde forestillet sig.

Du er meget velkommen i et forløb hos Praksis for Kognitiv Terapi, uanset om du er i tvivl, i overvejelsesfasen, står ved begyndelsen af eller er i gang med fertilitetsbehandling – eller allerede har fået et barn alene. Formålet med et forløb hos psykologen er at møde dig i den situation, du befinder dig i og hjælpe dig med det, du har behov for netop dér.

Uanset, om du vælger at få barn med en donor – kendt eller ukendt – med en eller flere venner, om I skal være en regnbuefamilie eller noget helt andet, er du velkommen til et forløb i Praksis for Kognitiv Terapi. Vi har respekt for og anerkender de mange forskellige måder at skabe et positivt og godt familieliv og de mange familieformer, som børn og forældre kan trives i.

Forløbet bliver tilrettelagt efter dine behov, og du vælger selv, om fokus skal være mere terapeutisk eller coachingbaseret. Der er også mulighed for at veksle mellem tilgangene eller blot at tale udfra dine ønsker og behov uden at definere det som det ene eller det andet.

COACHING FOR SINGLE-MØDRE – KOGNITIVE PSYKOLOGER I KØBENHAVN K OG HELLERUP

Coaching af single-mødre – Klienterne i vores kognitive psykolog praksis kommer fra mange dele af København og området nord for København f.eks. fra Skovshoved, Ordrup, Charlottenlund, Østerbro, Nørrebro, Nordhavn, Klampenborg, Lyngby, Gentofte, Hellerup, TaarbækKøbenhavn K, Vesterbro, Amager, Valby, Sydhavnen, m.fl

COACHING AF SINGLE-MØDRE